Recent toegevoegd ×

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Bosch Diesel Center netwerk

Bosch diesel center netwerk

De uiteindelijke toetreding tot het Bosch Diesel Center netwerk is in Februari een feit.

Ons Bosch Diesel Center is als topspecialist voor dieselsystemen uw aanspreekpunt voor al uw vragen.

De herstelling van alle dieselsystemen en -componenten die door Bosch worden aangeboden.
Het testen, afstellen en herstellen van alle verdelerinjectiepompen van Bosch (ook de elektronisch geregelde varianten VE en VR).
De diagnose- en herstellingswerken aan alle dieselinjectiesystemen onder hoge druk van Bosch (UI en CR).
De klantenservice en garantiewerkzaamheden aan alle dieselsystemen.
De herstelling van andere dan Bosch systemen.

Common Rail Injectoren

Professioneel onderhoud met speciale werktuigen  
Een efficiënt onderhoud begint bij de keuze van de werktuigen. Voor een tijdsbesparende en professionele reparatie van componenten in de werkplaats werden werktuigen ontwikkeld die speciaal op de moderne dieselproducten zijn afgestemd.   

Testtechniek
Voor het testen van commonrail injectoren van Bosch beschikt de dieselwerkplaats over een volledige uitrusting:

Nadat de common-rail injector op de testbank is aangesloten volgen de afzonderlijke testfasen elkaar vrijwel automatisch op.
Het verloop van alle testfasen wordt overzichtelijk op het scherm weergegeven. 
De testgegevens worden automatisch door de cd testgegevens in het testverloop opgenomen.  

Common Rail Pompen ( CP1 - CP3 ) Binnenkort CP4

Aan de injectiesystemen van dieselmotoren worden steeds hogere eisen gesteld
De steeds hoger wordende druk, snellere schakeltijden en een flexibele aanpassing van het injectieverloop aan de bedrijfstoestand van de motor, maken de dieselmotor zuinig, schoon en krachtig. Bovendien wordt het dieselinjectiesysteem steeds meer in het gehele voertuigpark geintegreerd. Zo hebben dieselmotoren ook hun intrede gedaan in de hoogste autoklasse. Een van deze geavanceerde injectiesystemen is het "Commonrail" system. Het grootste voordeel van het common rail systeem ligt in de talrijke variatiemogelijkheden bij de regeling van het injectieverloop en de injectietijdstippen. Dit wordt bereikt door het loskoppelen van de drukontwikkeling en de injectie. De diesel garageactiviteiten hebben zich ingrijpend veranderd. De verschillende moderne hogedruk systeemcomponenten in de motorruimte zijn verbonden met een electronische stuureenheid. Foutoorzaken worden door diagnose van het complete dieselsystem gelokaliseerd. Door een gerichte reparatie van de defecte componenten met een nieuw of vervangingsonderdeel wordt de fout verholpen. 

Reparatie van de hogedruk brandstofpompen
Voor het testen van common rail hogedrukpompen biedt Bosch de dieselwerkplaats de volledige uitrusting. Een speciale testbank helpt de specialist bij de reparatie:

Nadat de ingebouwde dieselinjectiepomp op de testbank en de uitbreidingsset is aangesloten volgen de afzonderlijke testfasen elkaar op.
Het verloop van alle testfasen wordt op het scherm weergegeven.
Een specifieke cd met testgegeven bevat alle details om de pompen te vervangen.

Injectoren

Injectoren
Voor elke dieselmotorconstructie wordt er een specifieke injector ontwikkeld. Injectoren doseren en verstuiven de brandstof in de voorkamer of verbrandingsruimte en zorgen voor de juiste lucht-brandstofverhouding voor de verbranding. Zowel ééntraps- (1 inspuiting per keer) als tweetrapsinjectoren (met voor- en hoofdinspuiting) worden bij systemen met een lijnpomp, een verdelerpomp of bij ‘unitpompen‘ (vrachtwagens) toegepast. Modernere injectiesystemen maken gebruik van bewegingsvoelers in de verstuiverhouders die als sensor fungeren voor de elektronische motormanagementsystemen. 

Reparatie van injectoren
De injector houdercombinatie, waarvan de injectornaald en/of injectorneus na verloop van tijd versleten is. Bij de CR systemen worden deze injectoren bovendien elekronisch aangestuurd (zie Common Rail Injectoren), waardoor de brandstof niet meer optimaal ingespoten wordt, kan door het meten van de openingsdruk en het controleren van het stralingsbeeld getest worden en met originele Bosch onderdelen gerepareerd worden.Omdat het huidige injectiesysteem zeer nauwkeurig is, ontwikkelde Bosch speciale apparatuur die voor de reparatie nodig is. 

Hoge Bosch kwaliteit

Ons Bosch Diesel Center biedt u een complete service. Topkwaliteit van Bosch, gaande van technisch advies tot de montage van onderdelen, wordt gegarandeerd dankzij:

Een professionele uitrusting van de werkplaatsen voor de diagnose en herstelling van dieselcomponenten en -systemen volgens de normen bij de eerste uitrusting.
Speciale werktuigen voor snel en efficiënt werk.
De voortdurende verdere ontwikkeling van concepten inzake testtechniek, een uitgebreid, compleet programma van originele Bosch-onderdelen met nieuwe, ruil- en reserveonderdelen. 
De permanente bijscholing van het werkplaatspersoneel dankzij de servicetraining van Bosch

  • Delen